Heart2Save joulukalenteri

MA
TI
KE
TO
PE
LA
SU
1
Avaa lahja

Tule ilmaiseen rytmin tarkastukseen joulukuussa Kuopiossa

Eteisvärinä (“flimmeri”) on sydämen rytmihäiriö. Eteisvärinän toteaminen ja hoito ovat tärkeitä aivoverenkierron häiriöiden ehkäisemiseksi. Eteisvärinäkohtauksen ilmetessä tulee hakeutua terveydenhuollon yksikköön. Jos eteisvärinä on todettu aikaisemmin ja käytössä on veren hyytymistä estävä lääkitys, kohtauksen ohittumista voi odotella rauhassa kotona.

2
Avaa lahja

Onko Sinulla ollut rytmihäiriö tuntemuksia?

Lisälyönnit ovat tavallisin rytmihäiriöiden tyyppi. Ne ovat niin tavallisia, että usein niitä voidaan pitää terveen sydämen normaaliin toimintaan kuuluvina. Ainoastaan hyvin suurena määränä (> 5000-10000/vrk) ne voivat olla merkki sydänsairaudesta ja silloin tulee hakeutua terveydenhuollon yksikköön.

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan hieno Heart2Save putkihuivi

3
Avaa lahja

Heart2Save:n kummitäti, professori Maaret Castrén

Lapsen syntyessä hänelle valitaan kasvun tueksi kummeja. Mekin valittiin, firmalle. Ja ainutlaatuinen saatiinkin, professori Maaret Castrén, kovimpiin positioihin koskaan kansainvälisesti elvytysneuvostoissa noussut suomalainen. Maaret on humaaniuden, viisauden ja periksiantamattomuuden ruumiillistuma ja hänen esimerkkiään yritämme firmana seurata.

4
Avaa lahja

Tunne Pulssisi

Eteisvärinä ja muut sydänperäiset syyt selittävät aivoinfarkteista lähes kolmasosan. Eteisvärinä eli epätasainen sydämen rytmi altistaa verihyytymän syntymiselle sydämen sisällä. Sieltä se voi lähteä liikkeelle aivoverenkiertoon tukkien jonkin aivovaltimoista. Usein oireettomanakin esiintyvän eteisvärinän voi tunnistaa pulssia tunnustelemalla. Pulssin tunnusteluun opetetaan Aivo- ja Sydänliiton yhteisen ’tunne pulssisi’ kampanjassa. Eteisvärinän lopullinen diagnostiikka ja hoidon aloitus vaativat aina eteisvärinän dokumentoinnin EKG:llä sekä lääkärikontaktin

5
Avaa lahja

Kokemus

10 000 tunnin säännöllä tarkoitetaan sitä, että urheilussa tai musiikissa alansa huipuksi kasvaminen vaatii harjoittelua vähintään kymmenentuhatta tuntia. Työelämässäkin kokemus tekee mestarin. Meidän tiimissä on yhteenlaskettuna huima määrä kokemusta. Omassa sarjassaan kokemuksessa on tuotekehitystä johtava Pekka Kola.

6
Avaa lahja

Suomalaisuus

Yksi tiimimme jäsen on edustanut Suomea maajoukkueessa, lajina pikajuoksu. Sittemmin Sakarista tuli anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri ja hän on nykyisin virassa Siun SOTE:n anestesiologian ja tehohoidon klinikan ylilääkärinä. Heart2Save:ssa Sakari on ollut mukana ensihetkistä, vaikuttaen vahvasti firman perustamiseen. Sakari väittelee vakavimman rytmihäiriön tunnistamisesta keväällä 2019.

7
Avaa lahja

Kasvattajaseura

Kaikki me olemme saaneet oppimme jossain, aika monet Heart2Save tiimistä Kuopiossa. Tero, KYS:n päivystyksen ylilääkäri vastaa tieteen johtamisesta täällä Savon sydämessä. Ajaa moottoripyörällä, ei käytä lääkärintakkia ja antaa sielun kasvattajaseuramme KYS rekrytointi videolle.

Katso video tästä >

8
Avaa lahja

Intohimo

’Intohimona koodata pimeässä huoneessa.’ Kun intohimo yhdistyy osaamiseen on tuloksena jotain ainutlaatuista. Tuon yhdistelmän ruumiillistuma on meidän Jukka, algoritmikehityksen erikoismies, vahvasti mukana myös tieteen teossa. Muotitermi koneoppiminen tarkoittaa meillä sitä, että Jukka opettaa konetta :)

9
Avaa lahja

Lääkinnällinen laite

Kohonnut verenpaine on sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijä. Moni seuraa omaa verenpainettaan kotimittarilla. Jotta voit luottaa sen antamiin mittaus arvoihin, on laitteen oltava hyväksytty lääkinnälliseksi laitteeksi. Sellaisen tunnistat CE-merkistä.

10
Avaa lahja

Rohkeus

Hypätä uuteen, tuntemattomaan, poistua mukavuusalueelta, uskoa omaan tekemiseensä. Se vaatii rohkeutta.

Urbaanilegenda kertoo kaverista, joka ylioppilaskirjoituksissa kirjotti aineensa otsikolla ’Mitä on rohkeus?’. Aine oli yhden sanan mittainen: ’Tätä’ ja legendan mukaan tuloksena täydet pisteet.

Meillä tuon legendan todeksi elää Teija Niskanen, joka kokeneena konkarina hyppäsi vakiotyöstään start-upin leipiin. Tätä on rohkeus.

11
Avaa lahja

Käytettävyys

Keskeisessä osassa tuotteen onnistumista on sen käytettävyys. Näin on myös lääkinnällisten laitteiden kohdalla. Meillä käytettävyydestä vastaa terveydenhuollon tietotekniikan käytettävyydestä väitellyt Susanna Martikainen. Vankan kokemuksen siivittämänä Susanna pitää huolta siitä, että tuotteen tekemisessä ei keskitytä ainoastaan algoritmeihin tai koodaamiseen vaan muistetaan ottaa huomioon myös käyttäjät sekä heidän tarpeensa.

12
Avaa lahja

Laatu

Tuotteen laadusta kertoo paljon lääkintälaitehyväksyntä. Sitä voisi verrata auton rekisteröintiin: ennen käyttöönottoa autolle suoritetaan rekisteröintikatsastus jossa tarkistetaan sen tekniset tiedot, rakenne, varusteet, kunto ja vaatimusten täyttyminen. Samalla ajatuksella toimii myös lääkintälaitehyväksyntä. Sen avulla varmistetaan, että käyttäjälle myytävä tuote täyttää tarvittavat vaatimukset sekä on turvallinen ja luotettava käyttää. Meidän yrityksessä näitä asioita valvoo laatu- ja regulaatiopäällikkö Hannele Toroi.

13
Avaa lahja

Älykkäästä nerokkaaksi

Tuotteemme älyn kehitystä älykkäästä nerokkaaseen johtaa Mika. Tämän nerokkaan järjestelmän avulla tulemme tulevaisuudessa suojelemaan monia monia aivosoluja. Siviilielämässä Mika muistaa myös suojella omia aivosolujaan grillaamalla paljon kalaa ja käyttämällä kypärää ajellessaan Suzukillaan ympäri Suomenmaata.

14
Avaa lahja

Turvataan aktiivinen elämä

Firman perustamisajoilta lähtien yhtenä kantavana ideana on ollut ”Turvata pidempään aktiivista elämää”.

Aktiivista elämää elää myös tuotekehitystiimimme tuorein tohtori Pekka, jonka harrastuksena on seinäkiipeily. Pekalla on myös tiimissämme melkoinen vuori valloitettavana, varoittavan rytmihäiriötuotteen kehitystyössä. Onneksi Pekka ei pelkää korkeita paikkoja.

15
Avaa lahja

Monipuolinen tiimi

Erilaisen työkokemuksen ja elämänkokemuksen yhdistyessä muodostuu paras tiimi.

Palvelumuotoilijamme Saara teki meille opintoihinsa liittyvän opinnäytetyönsä. Valmistumisen jälkeen hänet palkattiin töihin. Sanonta: ”parhaat hevoset haetaan suoraan tallista” pitää siis paikkansa.

16
Avaa lahja

Aivojen asialla

Neurologimme Anne-Mari Kantanen on arvostettu kouluttaja sekä kokenut ja taitava kliinikko. Anne-Mari ohjaa myös tiedettä ja häneltä saa parhaat kulttuuri-, gourmet- ja samppanjavinkit.

Kantanen ja Heart2Save - aivojen asialla.

17
Avaa lahja

Luottamus

Tiimimme on monialainen, kokenut, sitoutunut, motivoitunut – tekee työtä sydämellään.

Miten se saadaan aikaiseksi? Luottamuksella, vastuun antamisella ja kykyjen näkemisellä.

Me luotamme myös nuoriin: tiedettä on kanssamme tekemässä kaksitoista lääketieteen opiskelijaa.

18
Avaa lahja

Kuva: Anssi Saviluoto

Heart2Save:n kummipoika, kilpasoutaja, lääketieteen opiskelija Joel Naukkarinen

Olemme halunneet jatkaa kasvun tukemisen perinnettä: meidän kummipoikamme on Joel Naukkarinen. Joel on ergosoudun 100 km tuore ME-ennätyksen tekijä.

Joelin rautainen tekemisen asenne kiinnitti Heart2Save:n perustaja Helena Jäntin huomion, kun hän koulutti lääketieteen opiskelijoita. Siitä käynnistyi yhteistyö. Tästä kummipojasta kuulemme vielä!

19
Avaa lahja

Tiede

Keskeisessä roolissa uuden lääkinnällisen laitteen ja järjestelmän kehittämisessä on tieteen tekeminen.

Tutkimusryhmämme kardiologi Tuomas Rissanen on ollut alusta lähtien mukana Heart2Save:n innovaatiotyössä. Tuomas on kansainvälisestikin arvostettu tutkija, hän on ohjannut 5 väitöskirjaa ja toiminut kahdesti vastaväittäjänä.

20
Avaa lahja

Käyttäjälähtöisyys

Ei muuttanut tuonne lintu, missä vika – no, ei kysytty käyttäjiltä.

Käyttäjälähtöinen suunnittelu tarkoittaa sitä, että käyttäjät otetaan heti alusta lähtien mukaan tuotteen tekemiseen. Haastattelujen ja toimintatapojen havainnoinnin kautta saadaan käsitys käyttäjien tarpeesta.

Tuotteestamme tehdään käyttäjäystävällinen: Tuotekehityksessä käyttäjälähtöistä suunnittelua toteutetaan yhdessä loppukäyttäjien kanssa.

Olisiko siis kannattanut kysyä linnulta?

21
Avaa lahja

Ensihoito

Lääkärit ovat Suomessa osa ensihoito palvelua. Tarkoitus on tuoda osaaminen ja lääketieteellinen teknologia hoitoketjun alkupäähän; ihmisten koteihin/onnettomuuspaikalle.

Ajatus viedä pala tätä osaamista lääkinnällisen laitteen ja tekoälyn muodossa ihmisille itselleen syntyi ensihoidossa.

Heart2Save tiimissä on mukana seitsemän ensihoitolääkäriä viemässä tätä innovaatiota eteenpäin.

22
Avaa lahja

Potilasturvallisuus

Potilasturvallisuus -näkökulma on ollut vahvasti mukana tuotekehityksessämme. Uuden tuotteen käyttöönotto tarvitsee myös selkeän ohjeistuksen ja käyttökoulutuksen. Tiimissämme on useita kouluttajan tehtävissä toimivia, kirkkaimpana tähtenä Kirsimarja Metsävainio. Hänen hallussaan on käyttökoulutustemme suunnittelu.

Lue lisää Kirsikasta:
Artikkeli 1
Artikkeli 2

23
Avaa lahja

Visio paremmasta huomisesta

Yrityksen perustajana, tiimin kokoajana, eteenpäin puskevana voimana toimii ensihoitolääkäri Helena Jäntti. Pitkä tie, satoja erilaisia kohtaamisia - Visio paremmasta huomisesta on kantanut Helenaa eteenpäin ja saman vision näkeviä on ympärille kertynyt. Pelle Peloton ja visionääri, jota tiimi kuvaa seuraavasti:

  • Humaani
  • Innovaatiogeneraattori
  • Halki, poikki ja pinoon
  • Selkeä
  • Lojaali ja luotettava
  • Kantaa vastuun
  • Tekee minkä lupaa
  • Hyvä ihmiseksi
  • Paras johtaja


Helena kertoo visiostaan myös videon muodossa:
Suora linkki videoon >

24
Avaa lahja

Rauhaisaa Joulua ja hyvää uutta vuotta 2019!

Bad Pixel Oy