Yrityksestä

Heart2Save Oy - tarpeeseen kehitetty

Heart2Save Oy on vuonna 2015 perustettu kuopiolainen terveysteknologiayritys. Heart2Saven tarina alkoi helikopterin kyydissä liitävästä ensihoitolääkäristä, Helena Jäntistä. Työssään näkemänsä ja kokemansa asioiden jälkeen Helena sai ajatuksen laitteesta, jolla rytmihäiriöt voitaisiin havaita nopeasti ja luotettavasti, ennen kuin ne aiheuttavat vakavia seuraamuksia. Tämän ongelman ratkaisemiseksi perustettiin Heart2Save Oy. Helena tiivistää yrityksen perustamiseen liittyvän lähtötilanteen seuraavasti:

”Pitkä työkokemukseni ensihoitolääkärinä on vakuuttanut minut siitä, että rytmihäiriöiden tuottamat ongelmat olisi viisainta taklata etukäteen. Siihen tarvitaan lääkinnällinen laite kuluttajan taskuun; diagnoosi rytmihäiriöistä potilaalle ja lääkärille EKG hoidon aloittamiseksi. Sen me nyt teimme.”

Heart2Saven ydinosaaminen on rytmihäiriöiden tunnistaminen. Lääkinnällisen laitteen kehityskaari on raamittanut koko tuotekehitystä ja tiimin rakentamista. AiVoni® -analyysipalvelun kehittämiseen on tarvittu laajaa ja eri tieteenaloja yhdistävää osaamista lääketieteen, algoritmiosaamisen, laadun, lääkinnällisen tuotteen regulaation, tuotteistamisen, palvelumuotoilun ja käytettävyyden asiantuntijoilta. Lääkärit ja algoritmikehittäjät ovat tehneet lääketieteellistä tutkimusyhteistyötä tuotteen toimivuuden sekä potilasturvallisuuden takaamiseksi. Palvelumuotoilun ja käytettävyyden asiantuntijat yhteistyössä kuluttajien sekä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa ovat varmistaneet tuotteen ja palvelun käyttäjäystävällisyyden.

Serti

ELY-keskuksen rahoittama hanke – Rytmihäiriön tunnistuspalvelu
Hankkeen julkinen tiivistelmä: Rytmihäiriön luotettava tunnistaminen  kuluttaja- ja terveydenhuollon asiakastarpeeseen. Hankkeen perusideana on käyttää alihankkijan luotettavaa mittausteknologiaa ’runkona’, jonka ympärille saadaan edullisesti ja laadukkaasti tuotettua eri asiakastarpeisiin soveltuvia tuotteita.